Pengalaman Mengandung kan Addin Qalish



  Today kita belajar matematik ye anak anak. Hee...gurau la..(gara gara tengok Maharaja Lawak Mega 2012)


My boy yang comel dan lincah. Orang selalu konfius, ramai yang cakap anak aku ni nampak macam perempuan. Tapi tu mase baby dulu, waktu lepas lahir memang cute miut je...Dah besar ni baru nampak wajah die yang sebenar benarnye.


Waktu kontraksi nak lahirkan Addin ni memang agak mengilukan. Coz time die aku kembar darah. So, memang darah banyak keluar berketul ketul. Bila di ingatkan balik memang sakit, tapi dalam kepala dah tak sabar nak tengok wajah anak, so tak la rase sakit sangat. Masa tu memang banyak banyak selawat dan doa moga dipermudahkan Allah.


Banyak jugak pengalaman time mengandungkan Addin. Die mase dalam perut selalu je rajin bergerak. Yang tak boleh lupe tu bile ade Doc atau Nurse perempuan buat checkup, die mesti bagi satu pergerakan yang buat doc atau nurse tu terkejut. Dalam hati aku, "gatal juga anak aku ni". hikhik...


Sekarang dah besar, lincahnye macam dua orang. Memang dugaan dan cabaran untuk aku dan suami lah. Makin besar ni makin banyak benda die nak tahu and nak belajar. Yang risaukan aku tu, die suka sangat nak main wayar dan kasut. Sabar je aku...


Apepun, anak ni pinjaman dari Allah s.w.t. Aku cuba jadi bonda yang terbaik buat anak anak dan isteri yang memahami buat suami. Semoga aku terus sabar dengan segala dugaan Allah dan sentiasa bersyukur dengan ape yang aku miliki. Alhamdulillah...



-Buat suami, terima kasih kerana sabar dengan segala karenah ayang dan anak. Sayang abang~ 

Comments

  1. dah besar lg byk dugaan kn bonda

    ReplyDelete
  2. dh beli laptop br yer bonda? hihi

    ReplyDelete
  3. Haha. Mane ade laptop baru. Ni guna tab je. Nak edit blog pun kena upah org buatkan.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

REVIEW : NATURACTOR COVER FACE MEIKO JAPAN

2015 - Pengalaman Keguguran Pertama Kali

IDEA- Bunga Telur