Posts

Showing posts from June, 2014

Monopod Murah Sehingga 30Jun

Image
Bismillahirahmanirahim.Assalamualaikum.
Pertama sekali, ini adalah permulaan buat saya dalam meniaga. Sudah 2hari saya membuat promosi ini di Instagram saya. @by_bondaqalishSekiranya ada yang berminat untuk memiliki monopod dengan harga yang murah. Boleh la whatsapp saya di no 0196118822.Promosi sehingga 30jun sahaja. Yang nak berselfie untuk raya nanti memang saya galakkan. Lagipun harga ini yang paling murah, malah termasuk sekali postage. Tak kan nyesal punya and saya bukan menipu pun. Mungkin tak kan ade lagi harga camni.Tapi akan menyesal bila stok habis. Hahaha... Jangan menangis lak ye. Batang monopod ni memang limited ye sayang sayang sekalian. So, jangan tunggu lagi. Mari mari...tak banyak warna da..

Ilmu Sains Yahudi Yang Menyesatkan

Image
Assalamualaikum.
Just berkongsi.Dalam artikel ini izinkan saya berkongsi pengalaman seorang hamba Allah yang dikurniakan Allah anak sulung yang manja dan berpenyakit. Sebenarnya, melalui anak yang sulung ini, begitu banyak Allah memberikan ilmu melalui pengalaman membesarkannya. Alhamdulillah bersyukur beliau di atas segala nikmat yang diberikan-Nya.*******************Dari tahun 1980 hingga 1985, saya mengajar di tiga buah sekolah dari SMK Sultan Ahmad Shah Cameron Highland, Sekolah Mahmud Raub dan akhir sekali di Sekolah Menengah Sains Raub. Saya mengajar subjek utama biologi tingkatan 4 dan 5 di samping beberapa subjek lain. Dalam subjek biologi ini saya menggalakkan pelajar saya untuk memakan hati kerana menurut sains, hati kaya dengan pelbagai khasiat seperti sumber zat besi yang sangat diperlukan oleh tubuh badan.Saya tidak pernah membuktikan sama ada benar dakwaan sains ini tetapi itulah yang perlu saya ajarkan kerana ia terdapat di dalam sukatan pelajaran biologi dari dulu samp…

Rindunya Nak Post Entry Guna Lappy

Image
Assalamualaikum. Selamat petang korang. Rasa sekejap je dah habis cuti. Start harini and esok mula la kesesakan jalan raya. Mesti penuh la jalan raya, lagi lagi kat kawasan Kuala Lumpur ni. Tak keluar rumah la gayanye.  Cepat je masa berlalu.
Aku pun dah lama sangat tak mengadap lappy ni. Ya Allah...memang rasa rindu gila la. Lama sangat tak update guna lappy, asyik update guna phone je sampai tersalah salah aku taip. kuikui..
Tak guna lappy coz line wifi la punya pasal. My hubby baru dapat tahu kat kawasan rumah kami ni ade yang curi line. Tu sebab line 4G aku ni xsampai seminggu dah slow. Aku harap orang yang pakai tu dapat la kesedaran. Kesian kat orang lain, tiap bulan dok bayar bil tapi awak bayar sekali je pastu boleh guna dengan penuh seronoknye tanpa rasa berdosa dan bersalah.
Kami plan nak guna Unifi, tapi bila dah keadaan gini memang mati la hasrat kami. huhu...Sedih tau. Tak dapat aku merasa kelajuan internet tahap maksima.. Hish!! Ok, stop pasal tu.
Sebulan ni banyak stor…

Mencari Hadiah Buat Suami

Image
Assalamualaikum. Nampaknya hari lahir suami dah dekat. Hadiah tak cari lagi pula tu. Susah sangat pula rasanya nak cari hadiah untuk lelaki.
Macam macam juga la sebenarnya aku jumpa. Tapi yang betul betul rase berkenan di hati tu tak ada. Nak cari yang betul betul keperluan dia tu payah lak. Hoho..
Kalau cari kat internet ni, most of it jual barang perempuan. Untuk lelaki payah sikit nak jumpa tau. Pening kepala ni dok fikir hadiah buat suami.
Nak hadiahkan jam, die ada cite rasa sendiri. Nak beli kasut pun tak bole.. Aarrgh.. Susah juga bila orang lelaki ni ada taste sendiri. Dahla budget aku ciput ja. Suri rumah je kan....
Hurm...korang ada cadangan tak? Meh la kongsi kongsi dengan aku. Dilema sangat dah aku ni. Terima kasih.. Wasalam.