Posts

Showing posts from December, 2013

Hai 2014 And Happy Birthday to Me

Image
Alhamdulillah, akhirnye sampai sudah hujung tahun 2013. Terima kasih ya Allah dengan segala rezeki yang engkau berikan pada ku sepanjang hidup ku, dan moga akan datang menjadi lebih baik dari sebelum ni.

Tata 2013, segalanye tinggal memori yang indah and tak akan di lupakan. Melainkan aku ni kena penyakit pelupa. Hikhik. Hai...selamat datang 2014. Please be nice to me and to my hubby, also to my son's. 
Cuma yang tak best tu, asal masuk tahun baru je aku terus bertambah berumur. Huhuhu, tak suka. Asyik aku je tua dulu dari kawan kawan. But, aku still happy coz 1malaysia sambut birthday aku. Hakhak, sungguh perasan.
Happy birthday to me!!!

Well, jangan tanya azam tahun baru ape. Coz, ape yang aku tau aku nak besarkan anak menjadi orang yang berguna di dunia dan akhirat. Inn shaa Allah. Dan aku nak jadi yang lebih baik dari sebelumnye. Oklah, jap lagi si acem Affan mesti bangun nak susu. Daa.
Wasalam..

Selamat Tahun Baru Warga Blogger!!



Harap harap jangan la ade yang pasang mercun de…

Wordless Welcome 2014

Image
P/s: ingat nak taip panjang untuk tahun baru, tapi internet lembab. So, welcome 2014.

Ciri-ciri Suami Yang Sweet?

Image
Ade kee yang tengah mencari suami? Kalau mencari suami yang romantik, kena la pandai pilih dan nilai. My hubby? Taklah romantik sangat, tapi sangat bertanggungjawap. Alhamdulillah. Ok, jom baca sesama ye.

CIRI-CIRI SUAMI YANG SWEET DAN ROMANTIK.. 

1. Call isteri time waktu keje sebab nak cakap rindu.

2. Peluk isteri secara tiba-tiba.

3. Puji isteri cantik.

4. Bergurau senda dengan isteri time baru balik keje.

5. Kemas rumah atau masak bersama isteri kat dapur.

6. Urut bahu atau picit kepala isteri dengan sukarela time tengah santai-santai duduk kat sofa sambil tengok TV

7. Tolak stroller baby atau dukung anak time shopping bersama isteri.

8. Berada disisi isteri time isteri melahirkan anak.

9. Sanggup bangun pagi dan masak breakfast untuk isteri.

10. Belanja isteri pergi shopping sakan dengan ikhlas dan gembira.

11. Bagi hadiah atau bunga kat isteri walaupun bukan pada hari
anniversary ataupun birthday.

12. Dengar luahan isteri time isteri tengah sedih akibat PMS sambil bagi kata-kata semangat.

13.…

Wordless New Day

Image

Catatan 20hb Dec Harum Malam

Image
Alamak, ingat nak update pasal HM ni lepas 5hari mencuba. Tapi ni dah 11hari, teruk sungguh la I ni. Ok, I'm so sorry, coz my blog have problem and I have to fix it.

Well.. First time rasa HM ni memang pelik sikit, rase bergas. Fuh, cam minum air gas lak. Maybe sebab botol tu tertutup and maybe bahan bahan dalam tu yang buat cam bergas. But still wangi, bau ros.



Benda yang tak best terjadi: 5hari

Lets see, benda pertama yang aku rase badan asyik lemah and letih je. Mata ni memanjang je rase mengantuk.

Kedua, perut kerap sakit macam kena gastrik. Nak kate rase nak membuang tak ade pulak, tapi memang memulas mulas.

Last, sakit kepala macam migrain. Berdenyut denyut tapi masih boleh tahan sakit dari rase sakit perut tu. Memang semua kerja tak jalan.



Hasil testimoni

Semua yang aku rase sepanjang aku makan harum malam ni semuanye adalah hasil tindak balas dari product tu sendiri. Dalam badan aku ni terlalu banyak bahan toksik, thats why aku rase macam tu. So, aku ni cuma kena banyak m…

Wah! Dah Dapat Gaji Ye.

Image
Sempena Hari Terima Gaji utk orang kerja kerajaan dan swasta (awal bulan) Bagaimana cara nak rasa duit gaji tu sentiasa cukup je walaupun sedikit?

Pesan Ustaz Mohd Nassru Abdul Latif:

1.Bila hari terima gaji, jangan dilupa ibu dan ayah. Perkara pertama buat, transfer utk mereka dahulu. Banyak atau sedikit, itu tidak penting. Walau mereka berdua mungkin sudah berpendapatan, tetapi berikan kepada mereka sebagai hadiah. Percayalah, duit gaji kita akan cukup!

2.Jangan dilupa "Tabung Haji", memotong melalui potongan gaji lebih baik. Anda tahu, bila kita sudah mendaftar haji, ia bermakna "Nawaitu" itu telah ada!

3.Sebagai seorang ayah, ingat kembali urusan anak. Aqiqahkan mereka dahulu, sebelum anda membeli TV LED baru, sebelum menukar sport rim baru!

4.Sebagai seorang isteri yang bekerja, bantulah suami! Tidak salah jika isteri berkata "Duit I, Duit I, Duit suami, Duit I! Tapi, redha itu lebih penting. Suami pula jangan ambik kesempatan atas kebaikan isteri!

5.Seb…

Wordless Julia Child

Image

DIY Bola Tenis Yang Kreatif

Image
Ok, true is yang ni memang kreatif. Otak aku macam terangsang lak bila tengok diy ni. Terangsang untuk meniru jelah pun. Hehe. Pandai betul la diorang ni. Tak payah aku nak jahit jahit kain untuk buat bakul letak surat. Pakai bola ni je.  Cuma tulah, dulu time kecik kecik banyak la abang abang aku simpan bola tenis ni, tapi sekarang dah besar susah dah aku nak jumpa. Ape ape pun memang aku macam "aik, pakai bola tenis je? Eh, camne lak lekat kat dinding tu?". Tertanya tanya jugak la. Hehe. Korang ade idea lagi kreatif ke dari ni? Meh la share dengan aku.
Papepun gambar merokok dan minum minuman keras itu tidak elok di tiru ye kawan kawan. Haram dan tidak elok untuk kesihatan. Oklah, dah azan. Daa..wasalam.


Catatan 9hb Dec Harum Malam

Image
Akhirnye barang yang dibeli sebelum ni dah pun sampai. Alhamdulillah.. Inilah die Harum Malam.  Ok, actually this memang amat sesuai buat mereka yang dah berkahwin, but untuk anak dara pun boleh juga.  Before beli aku ade tanya detail tentang produk ni. Dan ini yang dia balas.
U tau x harum malam ni dapat mewangikan badan kita dan dapat merapatkan vagina, melancarkan perjalanan rahim serta menegangkan payudara dan kulit kite dan menaikkan keinginan ketika bersama. Pasal halal, KKM semua COMPLETE. produk dah 7 tahun dlm pasaran Bila dah harum dan tegang, suami mesti suka... Untuk wanita menyusu, dalam pantang, anak dara dan period boleh gunakan produk nie.. cuma preggy je akak x sarankan sb sempit.. nti nk deliver baby sush nk keluar ..
Fuh! Memang menarik perhatian betul la kan. Aku yang baca ni pun rase nak cuba makan. So, aku ade baca testimony para pengguna lain, agak menyakinkan la. Ape lagi, aku beli jelah sampai berjanggut jugak tunggu barang sampai. Selamat la aku tak terk…

DIY 4pic Of Collar Idea

Image
Hai korang.  Kali ni aku tertarik dengan idea yang dihasilkan para blogger dari pintrest yang aku jumpa ni. So, aku nak share untuk saje saje. Manatau kan kalau korang ade kerajinan nak buat something untuk tambah atau buat duit ke. Kan? Ok, good luck guys.  Wasalam. 





Catatan 5hb Dec

Image
Rasa terganggu dengan cerita spongebob ni. Bukan ape, sambil menaip sambil tengok tv. Memang terganggu betul. Hehe. Pagi ni best, my hubby masak nasik goreng. Fuh! Memang sedap sangat. Coz pagi ni aku tak sempat buat sarapan, anak anak meragam. Busy siapkan mandi and makan diorang. Last last suami juga yang masak untuk makan kami. Alhamdulillah.
Actually aku tunggu barang yang aku order. Sebenarnya jumaat lepas lagi aku dah order dan dah bayar pun. Tapi ramai sangat yang beli barang die sampai stock habis. Ramai jugak yang pending and tertanya tanya bila nak pos coz barang tak sampai. Biasa la, costumers akan sentiase tertanya sebab takut mereka tertipu. Betul tak?
Well, aku tak sabar nak tunggu en.pos laju ketuk pintu rumah ni. Nak jugak try produk die. Banyak testimoni yang memberangsangkan dari para pembeli yang mengguna product die.
So, korang sabar ye. Nanti aku share pasal barang ape yang aku cakapkan ni. Dan ape hasil dari makan product die tu. Dan if amat berkesan dan sesuai …

★ Love Purple (best pic)

Image
Mata pedih coz dah mula mengantuk. Ape ape pun, welcome December.  Walaupun dah 4hb but please be nice to me and my family. Kejap je dah hujung tahun, pejam celik anak pun dah dua orang. Alhamdulillah ya Allah.

Ok, malam ni aku just nak share pada pengemar warna purple. Untuk suka suka aku je. Kalau berminat, amik jelah ye. Aku tak marah pun.

But, jangan lupa bace doa nak tido ye. Hee.
Wasalam..












♥ ops..please, I'm purple ok. Hee..


DIY Bunga Rose Bud

Image
Aku taip post sambil unjut anak dalam buai. Die diam je macam budak dah tidur, tapi mata die celik je memanjang.  Haish! Brape jam lagi mau di unjut ini Muhammad Affan Qalish. Ok, stop merungut! 
So guys. Kali ni nak share cara buat bunga rose. Ade dua step rupanya. Tapi aku pun belom nak try buat satu. Lain kali la aku buat, mase tak ade. Anak anak manja je bile tak sihat ni.
Ops, aku pernah share rose pin ni before.  Klik sini ye - Roses. Hurm! Kalau rajin korang buat la. Kalau tak, korang tengok ajelah ye. Hehe.


Wasalam.

Kupu Kupu Cantik

Image
Aku adalah kupu-kupu
Kepongpong adalah rumah ku yang dulu
jijik itulah diriku yang lalu
Proses relovusi memang menyiksaku


Kini aku menjadi kupu-kupu
Kupu-kupu yang indah itulah aku
Cacian dan makian kini telah berlalu
Itulah akibat dari perjuanganku di masalalu


Kebaikan adalah akibat dari ketulusan
Kehinaan adalah buah dari kemalasan
Keindahan adalah hasil dari perjuangan
kemuliaan adalah hasil yang akan kau dapatkan


Ps: Untuk motivasi diri.

Wordless Suami Isteri

Image

DIY Bunga Fabrik

Image
Ok, nak share kejap diy ni. Korang pun dah biase terjumpa bunga pin kat mana mana kan?  So, ape kate kali ni korang try buat sendiri. Mana tau, kalau tak lekat pin korang boleh lekat kat baju atau tudung. Kan? Just gunting and jahit je. Pasti korang boleh buat. Tu pun kalau rajin la nak buat. Hehe. Ok, wasalam.