Posts

Showing posts from May, 2014

Review : Desire Dolce & Gabbana The One

Image
Assalamualaikum. Morning korang. Hehe..sebenarnye review kali ni about insta shop. Tapi aku pun dapat gift dari insta shop ni, so aku review la sekali pasal minyak wangi ni ye. Hanya buat review pendek je coz agak susah nak search more info bila line internet lembap macam siput ni. Hee.. Ok, actually insta shop ni menjual Original Perfume (rejected) direct from France. Wow! Memang kalau korang beli, dapat barang terus dari supplier. Even take time, but tak lama pun aku tunggu. Pejam celik je dah sampai. Bila dah sampai parcel tu yang aku happy giler tu. And thankyou very much to @original_perfume_reject_rm120 for that gift. So, let's start ye. Info dari D&G yang aku jumpa. THE CONCEPT Desire is not to be put on show; it is to be kept hidden like a precious jewel, until the moment its splendor shines. It’s the moment that has the power to change everything. Dolce&Gabbana The One Desire evokes a mysterious world of light and shadows, of temptation and seduction. An intimate…

Tension Dengan Wifi

Assalamualaikum.

Harini taklah seronok sangat. Tengah sakit hati Wifi Celcom ni, baru pakai 5hari dah slow cam siput. Tak faham la aku. Korang ada masalah macam aku tak? Wifi 4G macam pakai 1G. Sekejap je slow. Tension tau. Tak kan ada orang curi line Wifi 4G aku ni. Tak suka la...
Before ni pakai Broadband 1G lama juga pakai sebelum jadi slow. Macam macam boleh tengok, youtube, watch online or website. Lama sikit baru slow. Hurm.... Oklah, buat stress aku jelah. Anak aku pun jeles dengan aku ni. Nak update pun punya lama aku dok tunggu loading. Sabar jelah. Daa.. Selamat malam. Wasalam..



55 AMALAN SUNNAH RASULULLAH

Image
Assalamualaikum.
Jom kita ramai ramai amalkan sunnah Nabi. Agar rasa cinta pada Nabi makin mendalam.1. PANDANGAN MATA
Pandangan mata adalah anak panah iblis. Lihat bukan muhrim sekali saja. Lihat kali kedua akan hilang nikmat ibadah 40 hari. Tiada kusyuk.2 MAKAN GARAM
Celup jari kelingking dalam garam, menghisapnya sebelum dan selepas makan. Garam adalah penawar paling mujarab keracunan dan boleh menghalang sihir.3. MINUM TANGAN KANAN
Sentiasa minum memegang gelas dengan tangan kanan. Iblis minum dengan tangan kiri.4. SESAAT DI JALAN ALLAH
Sesaat berdiri di jalan Allah lebih baik dari solat di depan hajarul aswad pada malam Qadar walaupun hanya sekadar "hai kawan ayuhlah kita solat"5. LANGKAH KANAN
Masuk masjid kaki kanan, keluar kaki kiri. Masuk rumah kaki kanan, keluar rumah kaki kiri. Masuk tandas kaki kiri, keluar kaki kanan.6. MAKAN TIGA JARI
Nabi s.a.w makan kurma dengan 3 jari iatu jari ibu, telunjuk dan hantu. Kita makan nasi kalau susah bolehlah dengan 3 suapan per…

Berapa Lama Di Padang Masyar?

Image
Assalamualaikum.

Kata ustaz, mahsyar ni punya la lama sampai kita hari ni tak mampu fikir berapa lama kite akan berada di alam mahsyar. Para sahabat rasulullah saw tanye,mahsyar kat mane? 

Jawab rasulullah saw, mahsyar ni di bumi ini sendiri di mane bumi ini dihamparkan. Tak de pokok,tak de sungai,gunung ganang,tempat berteduh dan tiada bertepian.

Ini terjadi bile malaikat israfil tiup sangka kala pada pertama kali. Kali kedua malaikat israfil tiup, semua manusia akan bangkit dari kubur masing2 dalam keadaan yang sungguh terpinga2. Lalu manusia bertanye sesame sendiri,dimana kita?

Lalu datang api dari laut yang meluap-luap menghambat manusia ke mahsyar. Bayangkan manusia seluruhnya dari zaman nabi adam sampai manusia terakhir hidup di atas muka bumi ini dibangkitkan dalam keadaan lapar dan haus yang tersangat sangat serta bertelanjang bulat dihambat ke mahsyar. Rujuk surah yasin ayat 52-54. 

Ditambah dengan binatang lagi, jadi tak dapat dipastikan jumlah makhluq pada hari tu. Saidatina Ais…

Bahagiakah?

Image
Assalamualaikum.Selamat malam. Malam ni lewat sikit tidur sebab layan cerita cina tv3. Well, bukan la peminat cerita cina, tapi sebab cerita lucu tu yang layan.Aku tertanya, kenapa ya kita ni selalu cuba menggembirakan hati orang lain yang jauh dari kita and tiada kena mengena langsung dengan kita?Sedangkan mereka disekeliling kita ni mengharapkan kita membahagiakan mereka. Tapi kita tidak buat atau mungkin tidak sedar. Hurm...yup. Mungkin tidak sedarkan hal itu.Selalunya, kita sibuk puji anak orang tapi anak sendiri asyik nak marah marah. Dengan kawan bukan main slow je cakap, tapi dengan suami or isteri macam nak bergaduh je. Bagi sedekah punyalah di tayang tayang, tapi jiran sebelah menyebelah tu tak nampak lak sedekahnye. Padahal boleh nampak kesusahan mereka. Berbeza sungguh layanan yang orang luar dapat dari orang sekeliling.Hurm..ape boleh buat. Aku yang cakap ni pun lebih kurang sama je. Sikap manusia susah nak ubah, kecuali diri sendiri yang berubah. Aku harap dapat la perba…

Wajah Baru Hasil www.shedaucu.com

Image
Assalamualaikum. Selamat sejahtera guy's. Lama rasanya aku tak update blog ni. Macam bertahun pulak rasa. Sorry sangat sebab banyak benda nak buat, jadual pun padat. Hihi..macam guru besau pulak. Poyonye aku ni.
Well, perasan apa apa perubahan di blog Bonda ni?
Yes! Baju blog sudah bertukar corak and fashion. Aku memang suka warna pastel. Macam sweet and soft je Bonda rasa. Aku harap baju blog ni akan kekal macam ni. Atau tunggu la 5tahun lagi baru berubah lagi. Haha.. Really? No..aku dah jatuh chenta dengan wajah baru ni.
Nak tahu siapa yang buat?
Ofcos la cik Sheda. Mesti korang kenal dia kan... Si kakak chantik yang baik sangat. Best berurusan dengan Sheda ni, malah hasil kerja kreativiti Sheda memang puas hati. Kalau korang pun ingin tukar wajah blog or masih usha usha hasil design boleh la ke www.shedaucu.com . Korang memang akan pening nak pilih design header camne. Haha... Aku pun puas dok belek belek sebelum ni. Last last hasilnye lebih kemas and ringan je blog aku ni. S…