Posts

Showing posts from July, 2014

Review : Sampul Duit Raya Yang Ekslusif 2014

Image
Assalamualaikum.

Harini aku nak review something yang sangat ekslusif. Tapi aku stress bila update guna App blogger ni gambar tak boleh nak letak banyak, nak upload susah. Geramnye...lappy pula rosak. Tak ke sakit hati tu. Ok, tak mow marah lebih lebih bulan puasa ni.

Kali ni aku nak review something yang cute and sesuatu yang akan buat budak budak bile time raya ni sengeh sengeh dapat duit raya. Ofcos la sampul duit raya, tapi sampul ni bukan biasa biasa tau. Sampul kali ni sangat la limited punya. Meh tengok ape yang aku dapat Sampul Raya kali ni.


Yeah! Sampul JDT. Ini kalau bagi anak buah kat johor tu, menggila kejap diorang. Haha.. Dah tak kesah isi dalam tu seringgit pun, janji ada Sampul Duit Raya JDT ni. Best kan. Meriah la hari raya diorang.


Yang ni pun best. Pada sesiapa yang giler candy crush tu, elok la beli sampul candy raya tu. Baru la owsem di hari raya nanti. Kan? Hihi.

Aku nak letak gambar bebanyak, tapi tak boleh. Sadisnye.. Tak best tau review guna gambar jejauh ni.…

10 Ayat Pertama & Terakhir Surah Al Kahfi

Image
AssalamualaikumHarini nak kongsikan 10 ayat pertama & terakhir surah Al-Kahfi beserta terjemahan. Ayat yang mempunyai kelebihan yang sangat besar untuk kita semua lagi-lagi kita umat yang berada di akhir zaman. Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk kita semua. InsyaAllah ya. Kredit to Hafizhafizol
Dari Abu Darda’ r.a., Rasulullah SAW bersabda:
"Jika sesiapa belajar dengan 'mata hati' dalam 10 ayat pertama Surah Al-Kahf, dia akan terlindung dari fitnah Dajjal"
(Hadis Riwayat Muslim)Dari Abu Sa’id Al-Khudri r.a., Rasulullah SAW bersabda:
"Sesiapa yang membaca surah al-Kahf pada hari Jumaat maka dia diberi cahaya yang menerangi antara dua Jumaat"
(Hadis Riwayat Al Baihaqi, At-Tabrani, An-Nasai & Hakim)Dari Abu Darda' r.a., Nabi SAW bersabda,
"Barang siapa membaca 10 ayat terakhir dari surat Al-Kahf, maka ia terlindung dari fitnah Dajjal."
(Hadis Riwayat Ahmad)Diharap dengan tulisan rumi ni korang lebih mudah untuk menghafal.

10 Aya…