Posts

Showing posts from August, 2013

Malas Lagi!!

Image
Assalamualaikum.

Hai korang. Harini orang ramai dah mula berpusu pusu balik kampung. So...korang macam mana?
Tak balik kampung lagi ke?


Sesak jalan nak ke selatan petang tadi. Semua orang dah tak sabar nak sambut raya. Tu belum lagi tunggu esok, lagi banyak kereta agaknya. Penuh la jalan gamaknye..

Aku? Esok aku nak gi bazar kat shah alam. Then berbuka puasa di rumah abang ipar aku, tak kan umah abang ipar korang lak kan. Hahaha...

Raya tahun ni aku balik rumah mak aku. Yeah!!! Kat Jeram Selangor. Siapa budak Jeram or Kuala Selangor angkat tangan? Siapa? siapa? Meh la datang rumah ye. Coz raya ke dua dah balik Segamat Johor. Alorh....

Hee...alah...aku bukan kesah sangat pun nak raya memana. Yang penting dengan siapa aku beraya. Bukan beraya duduk depan tv sambil tengok orang nyanyi lagu raya. Langsung tak bermakna hari raya camtu. Kan kan?

Sebenarnye aku dah lari dari tajuk entry aku sendiri ni. Hihihi...mengong! Hurm...banyak Ga yang aku tengok masih lagi berlangsung dan baru baru je…

DIY Bunga Zip

Image
Assalamualaikum.
Malam ni aku nak share cara buat bunga zip. Pic ni aku jumpa dalam google. Hee.. But, aku cuma dapat kongsi cara mula mula nak start bentuk bunga tu. Nanti ending bunga tu korang try la buat sampai jadi. Coz, pic ni tak tunjuk lak camne nak gulung tengah tengah bunga tu. Korangkan tangan seni, aku ni seni sikit sikit je. hahaha..
So, try your best ok. Daa...wasalam.