Ciri-ciri Suami Yang Sweet?



Ade kee yang tengah mencari suami? Kalau mencari suami yang romantik, kena la pandai pilih dan nilai. My hubby? Taklah romantik sangat, tapi sangat bertanggungjawap. Alhamdulillah. Ok, jom baca sesama ye.


CIRI-CIRI SUAMI YANG SWEET DAN ROMANTIK.. 

1. Call isteri time waktu keje sebab nak cakap rindu.

2. Peluk isteri secara tiba-tiba.

3. Puji isteri cantik.

4. Bergurau senda dengan isteri time baru balik keje.

5. Kemas rumah atau masak bersama isteri kat dapur.

6. Urut bahu atau picit kepala isteri dengan sukarela time tengah santai-santai duduk kat sofa sambil tengok TV

7. Tolak stroller baby atau dukung anak time shopping bersama isteri.

8. Berada disisi isteri time isteri melahirkan anak.

9. Sanggup bangun pagi dan masak breakfast untuk isteri.

10. Belanja isteri pergi shopping sakan dengan ikhlas dan gembira.

11. Bagi hadiah atau bunga kat isteri walaupun bukan pada hari
anniversary ataupun birthday.

12. Dengar luahan isteri time isteri tengah sedih akibat PMS sambil bagi kata-kata semangat.

13. Rajin solat berjemaah bersama isteri dan cenderung mengajak isteri lebih dekat dengan Allah.

14. Buat candle light dinner secara mengejut

Psst: Dapat suami yang tak romantik pun takpe, terima seadaanya dia. Suami yang penyayang dan bertanggungjawab itu lagi penting. Betul tak?



Comments

  1. Moga-moga Ina dapat suami cam gitu :D Haha gatal >.<

    ReplyDelete
  2. Huhuhuhu best nya bonda dah kawin heheheheh
    Bonda, qila nk tambah boleh? Eheheh.

    5 B!!!
    Beriman,bertaqwa, bertanggungjawab, berilmu dan baik!!! :D

    Hihihihi.

    ReplyDelete
  3. Hehe. Inn sha allah.

    Yg 5B tu memang patut ade pade suami or bakal suami. Siape lagi yg nk pimpin kite nt kan...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

REVIEW : NATURACTOR COVER FACE MEIKO JAPAN

2015 - Pengalaman Keguguran Pertama Kali

Berabad Rasanya