Siapa Saya?




Assalamualaikum.


Selamat sejahtera wahai sahabat blogger sekalian. This time aku just nak share pasal aku je.
Walaupun dah terlewat aku tetap nak share. Coz kekadang terasa blog ni macam tidak bertuan, walaupun dah update entry bagai. Hurm...saya ni pun bukan la femes pun. Tiada siapa pun yang nak singgah blog ni. Anggap je entry ni sabagai post untuk harini ye. heheh...
So, nak kenali aku? Jemput la baca ye.





 Nama : Siti Nursalamah Ishak (Bonda for blog)
 Age : This 2014, 26y'old.
 Status : Berkahwin dah (tahun 2011)
 Anak : 2 orang (Lelaki)
 Pekerjaan : Surirumah and Usahawan (maybe someday, doakan ye)
 Tahap Pelajaran : Sijil dari kolej Intra (Pengurusan Pejabat)
 p/s : Tiada apa yang menarik. it's just only me. Simple person, tapi sangat bahagia dengan ape yang telah aku miliki. Alhamdulillah.



Ini my hubby. Seorang yang memiliki sifat yang tegas tetapi terselit sifat manja, lucu dan bertanggung jawap terhadap keluarga dan mak abah. Alhamdulillah, aku bersyukur sangat kerana Allah pertemukan aku dengan suami disaat aku mula sesak dan stress dengan kehidupan duniawi. Suami lah penyelamat aku. I love you my sweet Hero.

Kami di ijab kabulkan pada January 2011. Sangat bersejarah malam tu, walaupun aku takla nangis meleleh air mata. Tapi hanya Allah yang tahu bertapa bersyukurnya aku waktu tu. Dan pada tahun yang sama, aku telah melahirkan seorang Hero Kecik yang sepet macam cina. Nama dia Muhammad Addin Qalish yang bermakna Agamaku yang bersih murni. (maksud muhammad tu korang tahu jelah kan)

Pengalaman melahirkan Addin memang paling mudah dan senang. Aku cuma berselawat dan istigfar je disaat waktu genting melahirkan dia. Aku rasa aku pernah share kot kat blog ni. Korang rerajin la ye selongkar blog ni.



Yeah!! Hello my baby.
Ini my second hero yang murah senyuman. Nama dia Muhammad Affan Qalish yang bermaksud Pendaki atau menjaga kesucian diri yang bersih murni. Lahir pada bulan Jun 2013, bulan yang sama dengan ayah die. Kalau nak sambut hari jadi senang, sambut sekali dua orang je terus. hehehe...

Pengalaman melahirkan Affan sesangat la berbeza dengan abang dia. Kalau story kat sini memang jadi panjang la entry Siapa Aku ni. hihihi... But, agak sakit juga sampai akhirnya aku merayu pada Allah agar cepatkan kelahiran dia. Fuh!! Allah je tahu camne aku menahan sakit waktu pintu rahim nak bukak.

Alhamdulillah, waktu membesarkan Affan sesangat la senang. Dia tak pernah berjaga tengah malam, cuma time nak susu je. Tu pun lepas nyusu, dia tidur balik. Ya betul! Anak yang kita lahir tu bukan semua sama, walaupun keluar dari rahim yang sama.


Ok, sampai sini je kot. hohoho...tak tahu nak cerita ape lagi malam malam ni. Mata aku pun dah mula pedih asyik ngadap lappy ni je. Ohye, my lappy dah elok!! lepas ni banyak la GA yang aku join. Alhamdulillah kan. Dah lama sangat aku berpuasa, lepas ni boleh la lepas nafsu. hahaha...nafsu nak join GA ye makcik pakcik.

So, have r gud dream yo! Dan Ya Allah, terima kasih dengan segala yang Engkau berikan pada aku.
Dan cucurilah rahmat Mu kepada Muhammad serta para sahabatnye.
Wasalam.




Comments

  1. salam kenal...comelnya putera2 bonda tu ye...

    ReplyDelete
  2. Helo helo bonda. salam kenal dari sasa EC BLOGER :) muda lagi lah nak panggil bonda. hee

    ReplyDelete
  3. hehehe...wasalam. selamat berkenalan juga. Kite da tua la.. anak2 panggil Bonda, tu yang bonda je.. huu..

    ReplyDelete
  4. Salam Kenalan .. Folo sini juga ...
    Macam lain la panggil Bonda ... Leh panggil Siti @ Sal tak ?? ^^

    ReplyDelete
  5. Salam Bonda..
    Comel yang si kecik tu, Muhammad Affan Qalish.. :)

    p/s: happy family^^

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

REVIEW : NATURACTOR COVER FACE MEIKO JAPAN

2015 - Pengalaman Keguguran Pertama Kali

Berabad Rasanya