Catatan Harum Malam Terhenti Seketika




Assalamualaikum.



Selamat malam. Alhamdulillah, pagi tadi mak and abah datang rumah. Happy sangat, dah lame rasenye rumah ni tak terima tetamu. 
Anak anak pun suka, specially abang Addin tu. Terlompat lompat cam kijang, so funny. Tapi bile ade orang ni, satu je yang aku tak kenan, die suka tunjuk perangai menarik perhatian die tu. 
Kecian Affan, asyik di 'babap' abang je, tak sakit kan? Butang kot mata aku ni tengok die, but..die just buat muka tak bersalah je. 
Hurm, anak kan..lame mane la hati aku ni nak marah. Sayang kot, tapi bab mendidik memang aku tegas sikit. Risau bile anak da besar nanti, lain prangai pulak. Hish!! Takut nak fikir.
Hah! Kan da panjang lebar aku melalut. Padahal tajuk tu lain tu. Dah dah. Stop!!
Back to topics. 





Tu dia...lame nak mampuih tak update pasal HM ni. Macam berbulan bulan rasenye. Hurm, nak buat camne.
Dalam gambar ni adalah botol ke dua yang aku makan.
Before ni hasil dari HM ni memang amat memberangsangkan, si suami pun amat setuju. Malah, memang memberi tenaga. Kalau makan waktu pagi, terase cergas je. Seronok bila hari hari camtu.

But, sejak makan HM ni banyak effect kat anak. Die kerap berak berak, sampai merah bontot die. Menangis je tiap kali berak, dua hari jugak la.
Oh, my son breastfeeding till now.

Lepas jadi camtu, aku terpaksa stop kejap. Cuma kekadang badan cam letih je baru aku makan, tapi bukan tiap hari. Makan bila perlu je. Tapi tulah kan, bila makan sikit sikit ni taklah nampak sangat hasilnye.

Done worry, HM ni still the best. Sekarang pun dah ramai yang jadi egen jual jus ni. Kekadang aku ternampak jugak kat toko jamu. Kalau rase nak try boleh la beli. In shaa Allah amat memuaskan hati.



Oklah, lewat dah. Jap lagi nak off wifi. My brother harini menakut nakutkan aku, kononnye kalau pakai wifi nanti ade yang curi line.
Siape la nak buat camtu selagi ingat Allah. Lain la kalau dah tak peduli buat dosa pun.
Ape apepun, ya Allah jauhkan la mereka dari terus membuat kesilapan dan lindungi la harta benda suami dan keluarga ku. Amin..

Ok, gudnite.
Love u olls. Daa.
Wasalam.







Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

REVIEW : NATURACTOR COVER FACE MEIKO JAPAN

2015 - Pengalaman Keguguran Pertama Kali

Berabad Rasanya