Catatan 7hari Collagen Plus Vit E




Assalammualaikum.


Selamat tengahari. Dah lunch ke korang korang ni?
Harini aku just masak sardin je untuk suami and anak, coz harini aku puasa. So, si suami tak bagi aku duk dapur sangat, takut aku curi curi makan. Pandai je die, aku ni lagi pandai kawal nafsu makan. *yelah tu.
Hehe..urusan hutang dengan Allah tak selesai lagi, tu yang kena bayar. Paham paham la bile nak masuk tahun baru ni la baru nak bayar. Teruknye bonda qalish ni. Haish!

Ok, sudah sudah la pembuka kata tu ye. Back pada tajuk. Well, aku ialah pengguna pertama kali CP Vit-e ni. Aku mula mula dapat tahu dari my mom sendiri sebab die pun guna product ni. Wow! Best kan anak branak kongsi product muka yang sama.

My mom mencuba bila dapat tahu kawan kuliah die dah putih bile guna CP vit-e ni. Dulu kulit kawan tu bertompok tompok hitam mcam kulat and warna kulit pun tak sekata. Tapi sekarang, tompok tu dah mula nak hilang, kulit pun makin cerah. Alhamdulillah.
Well, bila mak tahu yang CP vit-e ni berkesan die pun nak try. Coz kulit mak pun tak sekata and banyak jeragat.


Cuma tulah, mak rajin ke laut dengan abah. Kulit dah mula gelap sikit. Tapi yang best, jeragat mak dah mula berkurang. Mak just pakai cream sia dan malam je, mak tak guna sabun coz kulit mak menggelupas, tu yang mak tak guna sabun.


Testimony 7hari aku.


Sebelum guna Collagen Plus ni, macam macam masalah kat kulit aku.
Warna kulit tak sekata, nampak cam sembab sangat muka, tu belum lagi dengan jeragat. * sorry coz gambar tak berape clear.
Kulit kering dan menggelupas, dari dahi, pipi, hidung and dagu. Lame gak nak hilang menggelupas tu. Kekadang nak pakai bedak pun malu, coz memang akan jadi nampak sangat kulit menggelupas. Tak sukanye!!


Tapi bila dah start guna product CP vit-e ni, rase jatuh cinta lak.*macam poyo je kan bunyinye, hikhik.
True is, first time guna sabun die terus kurang kulit kering tu. Yang menggelupas tu pun macam dah tak terase sangat kat kulit. Kalau tak, muka ni rase macam kertas pasir je. Bile kerap pakai sabun die, muka rase macam tegang. Rase licin and lembut je sentuh.
Cream CP vit-e ni pun aku guna secara consistent.  Mula mula effect,  muka macam gatal sikit. Tapi bile lelama jadi macam sebati dengan kulit.
Buat masa ni, kesan nye tak beberapa ketara. Kulit cerah dan lembut sikit dari sebelum ni. Kulit kering dan menggelupas pun dah hilang. Cuma aku tak sabar nak hilangkan jeragat ni. Cam taik lalat yang tumbuh beramai ramai. Kan?

Hurm, bab lingkaran hitam pada mata dan bibir yang menggelupas tu aku masih belum jumpa product yang sesuai. Lain kali kalau guna product lain aku share kat sini. 

About this product,  Collagen Plus Vit e ni lain kali aku akan update lagi. Dan aku akan pakai secara consistent. Nanti kite tengok lah camne hasilnye. Hope berkesan untuk aku, in shaa Allah.

Ok, have to go. Daa.
Wasalam.



Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

REVIEW : NATURACTOR COVER FACE MEIKO JAPAN

2015 - Pengalaman Keguguran Pertama Kali

IDEA- Bunga Telur