Si Mata Sepet Dan Si Mata Bolat



Assalamualaikum.


Rindunya waktu Addin kecik. Budak mata sepet yang suka nangis bila Bonda dia masuk dapur and mandi.
Kekadang pening aku bile asyik nangis je. Nak dukung sampai aku nak buat kerja pun payah.
hehehe...tulah si Abang Addin. Now, dia dah ade adik. Manja dan lasak dia bukan main lagi aktiv. 
Penat tau nak kejar abang ni, lagi lagi kat pasaraya. Suka pusing pusing kat semua bahagian and celah rak.
Memang marah juga hati aku ni, but nak buat camne. Dia rase free bile dapat keluar daripada terperuk kat rumah..kesian Addin.


Lahirnya Affan Qalish ni pula mengamit kembali kenangan waktu Addin dulu.
Seriusly aku memang suka baby. Aku suka preggy tau. Waktu ngandung si mata bolat ni, aku takde alahan or mabuk mabuk. Macam orang tak mengandung, tak rase morning sickness pun. 
Dan aku bersyukur sangat yang Affan ni mudah sangat dijaga. Mungkin dia tahu yang Bonda dia penat nak urus abang Addin dan dia sendiri.
Seluruh ahli keluarga tahu yang Affan ni peminat no.1 Ayah. hahaha.... Kalau nampak ayah je dia nangis, kelakar lak aku rasa. Macam anak perempuan je, asyik nak berkepit dengan ayah. Affan ni juga mesra alam punya orang, murah senyuman tau.
Kalau gelak memang ikhlas betul, tapi kalau abang dia gelak bunyi tak ikhlas langsung.
Hahaha...lain anak lain la karenahnye...kan? Tengok mata pun lain.

Oklah, have to go. Anak anak needs me.
Daa...Wasalam..




Comments

  1. Yang mata sepet tu comel sangat :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

REVIEW : NATURACTOR COVER FACE MEIKO JAPAN

2015 - Pengalaman Keguguran Pertama Kali

Berabad Rasanya