REVIEW : NATURACTOR SUMMER CAKE MEIKO JAPAN



Assalamualaikum.

Harini cuaca agak panas and bahang, rasanye mungkin akan hujan. Wallahualam~
Mood nak buat ape ape pun macam kurang je. So, update entry ni jelah,
walaupun idea tu macam takde je. Hurm. My mood comeback to me please!
Jom start my review.


Ini adalah jenama produk yang sama seperti saya review sebelum ni. Compact Naturactor Summer Cake (foundation) dari Meiko Cosmetics. As always, this produk adalah terbaik dan berkualiti. Tiada yang tiruan dari Japan ni ye kawan kawan. Nasihat saya sama sahaja, pastikan produk yang terbaik ye. 
Penjagaan kulit tu memang sangat penting. Pakai produk yang menggunakan bahan yang tidak sesuai boleh buat kulit rosak.
So, here are the things that i found out with my own research.



 PRODUCT DESCRIPTION
 Naturactor Summer Cake adalah foundation berbentuk bedak. Sangat IDEAL buat mereka yang tidak sukakan foundation jenis cecair dan melekik.
Ia tahan sehingga 8jam. Naturactor ini berbentuk seperti compact powder yang sangat portable dan sangat sesuai buat mereka yang selalu berpeluh.


INGREDIENTS
ALOE VERA - Membantu melembapkan kulit dari kekeringan. Juga membantu mengurangkan radang kulit dan merawat jerawat.
VITAMIN E - Menghasilkan kulit yang lebih muda dan melambatkan proses penuaan. Membantu dalam mendapatkan tekstur kulit yang cantik.
HERB - Pelbagai jenis tumbuhan. Menjadi sebagai egen menyerap peluh. Ianya lembut pada kulit , tidak menyebabkan pengelupasan dan tidak memudaratkan kulit.


COLOUR AVAILABLE
630 - PINKY and for fairest face
642 - PINKY A BIT, for malay skin
643 - MORE BROWNISH, for malay skin and indian
650 - DARK BROWN, for indian skin
670 - GREEN BASE POWDER, special for redish or pimples skin



Boleh kah pakai Naturactor Summer Cake dengan Cover Face?
Yes, memang boleh. Tapi ade cara ya. Macam ni caranya.


HOW TO APPLY
Span KERING - Selepas menggunakan Naturactor cover face, anda boleh juga memakai Naturactor Summer Cake ini sehingga rata di kulit. Tapi di nasihatkan apply cover face nipis je ye, supaya tidak nampak tebal sangat pada muka.
Span BASAH - Dengan cara membasahkan span, anda tidak perlukan cover face lagi, coz kesan Natractor Summer Cake ni pun dah macam anda pakai cover face. Apply sahaja Summer Cake di wajah seperti biasa.


SPECIAL FOR OILY SKIN ,CAN MAKE SKIN LOOK NATURAL .WILL COME OUT THE MATT COLOR FACE AFTER USE IT .


This Naturactor Summer Cake is like 2 ways cake. Boleh dijadikan sebagai foundation dengan span basah dan jadi powder dengan span kering. Memang best kan!
Memang sesuai sangat buat mereka yang pemalas nak bawa barang makeup banyak banyak. haha..

Ok, kali ni my shade for this Naturactor Summer Cake adalah code no 642. Sebenarnya aku ni bukan la pandai sangat nak pilih code warna ape, tapi selamat tuan Naturactor Collections ni ada.
 Memang sangat match dengan kulit.

If korang nak tahu cara nak match this Summer Cake dengan Cover Face, tengok ni ye.
Summer Cake 642 > Cover Face 130 and 140
Summer Cake 643 > Cover Face 140 and 141
Summer Cake 650 > Cover Face 151

Now, lets move on to my personal thought about this NATURACTOR SUMMER CAKE.


1st Pic - Bare face tanpa pakai apa. No edit. Mata sangat nampak seperti panda, 
tambah lagi kulit kusam. hoho...
2nd Pic - Summer Cake with 1layer. Saya guna span basah. Tertutup sedikit lingkaran hitam mata.
3rd Pic - Still guna span basah untuk layer yang kedua. Dah tak nampak lagi lingkaran hitam dan kulit kusam.


Ini hasilnya selepas ber- makeup. Gambar ini di bawah cahaya yang sedikit. Low Light (dalam rumah). Hanya mengunakan sedikit eye liner, mascara, blusher and lip gloss.
  

Gambar ini pula di bawah cahaya yang terang. Bright Light (tepi tingkap). True is, saya tidak edit ape ape. Hanya letak watermark sahaja.


Si kecil ni pun nak bergambar sama. Dia ingat saya nak keluar jejalan. Haha.. Kecian dia. 
Petang la ye kita keluar ke taman.

Ok, back to my thought. Keseluruhannye, saya suka bila pakai Naturactor Summer Cake. Coz, sapuan sedikit sahaja pun dengan span basah still nampak perubahan, walaupun just light coverage. Even saya pakai layer kedua, dah nampak same like pakai cream foundation. Hilang semua cacat cela di muka.
Sangat sesuai for everyday use or nak keluar jejalan. 

Also suitable for mereka yang bekerja di office and outside office. Sapuannya sangat sekata, tak nampak bercabuk pun dan bila dah lama pakai pun still tak nampak pecah pecah. Tahan sehingga 8jam tau.

Cuma, ada sedikit kelemahan. Kenapa tiada span for this Summer Cake. Its so hard to find span yang sesuai dan suit for this Summer Cake. 
But, this Summer Cake still best. Bawa dalam beg, boleh di jadikan powder or foundation. EASY! Amat sesuai buat mereka yang mempunyai kulit yang berminyak.

So, buat rakan rakan yang berminat dan ingin mencuba sendiri menggunakan Naturactor Summer Cake ni.
Boleh direct contact dengan kak Zunita ye. At

WhatsApp/sms : 0133986129
Instagram : @elegancecosmetics
Twitter : @naturactorcf



Kalau ingin saya review product anda.
Please do not hesitate to email me : 




Comments

  1. alalala.. cumey model nyaaa.. heee

    ReplyDelete
  2. fewettt. macam x kawin lagi tu hehe. gud job Bonda. Good review
    http://www.unlimitedbeautysecret.com/

    ReplyDelete
  3. New product ye ni? Nampak flawless je muka bonda :)

    ReplyDelete
  4. ED Hardy Outlet http://www.edhardypopsale.com

    Michael Kors Outlet http://www.michaelkors--outlets.us.com

    Coach Outlet http://www.coachoutletweb.us.com

    Kate Spade Outlet http://www.katespadeoutletsstore.us.com

    Cheap Jordans http://www.cheapairjordans.us.com

    Michael Kors Outlet Store http://www.michaelkorsoutletsstores.us.com

    Coach Handbags http://www.handbagcoach.us.com

    Coach Factory http://www.coachoutletsonlinestore.us.com

    Oakley Sunglasses http://www.oakleyglassesoutlets.us.com

    Tory Burch Outlet http://www.toryburch-outlet.us.org

    Longchamp Handbags http://www.longchampoutlets.us.com

    Louis Vuitton Outlet http://www.pagina16.com

    Michael Kors Handbags http://www.innnov8.com

    Coach Outlet http://www.innnovate.com

    UGG Boots http://www.uggbootsstores.com

    Red Bottom Shoes http://www.redbottomshoeoutlet.com

    Moncler Jackets http://www.monclerjacketsblackfriday.com

    North Face Outlet http://www.northfaceoutletblackfriday.com

    Kate Spade Black Friday http://www.katespadeoutletblackfriday.com

    Moncler Outlet http://www.monclerjacketsoutlet.com.co

    Coach Factory http://www.maganates.com

    Coach Handbags http://www.coachhandbagsblackfriday.com

    Kate Spade Outlet http://www.outletskatespade.com

    North Face Jackets http://www.northfacejacketsinc.com

    Ray Ban Outlet http://www.raybanoutlets.com.co

    Cheap Ray Ban Sunglasses http://www.raybanglasses.name

    Burberry Outlet http://www.burberryhandbagsoutlet.com.co

    Cheap UGG Boots http://www.uggboots.name

    Christian Louboutin Shoes http://www.christianlouboutinshoes.name

    North Face Outlet http://www.outletnorthface.name

    Coach Factory Outlet http://www.coachfactoryoutlet.name

    Kate Spade Outlet http://www.katespadeoutletonline.name

    Michael Kors Outlet http://www.michaelkorsoutlet.name

    Coach Outlet http://www.coachoutlet.name

    Nike Air Max http://www.nikeairmaxstore.ru

    Moncler Jackets http://www.monclerjacketsru.ru

    Nike Roshe Run http://www.tanienikerosherun.pl

    Cheap Nike Air Max http://www.nike-airmaxaustralia.com

    Buty Nike Air Max http://www.airmaxsprzedazdla.pl

    Nike Air Max Damskie http://www.cheapnikeairmax.pl

    Nike Air Max http://www.nikeairmax.com.co

    Cheap Red Bottom Shoes http://www.redbottomshoes.name

    Christian Louboutin Outlet http://www.christianlouboutinsoutlets.com

    Burberry Outlet http://www.outletburberry.us.com

    Balenciaga Outlet http://www.balenciagaoutlet.us.com

    Burberry Handbags http://www.burberryshandbag.us.com

    Balenciaga Handbags http://www.balenciagahandbags.us.com

    Louis Vuitton Wallet http://www.louisvuittonwallets.org

    Cheap UGG Boots http://www.uggcheapbootstore.com

    Uggs Boots http://www.uggbootsinc.us.com

    Kate Spade Outlet http://www.katespadeoutleinc.com

    Toms Shoes http://www.tomshoesoutlet.us.com

    Hermes Blet http://www.hermesbeltstore.com

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

REVIEW : NATURACTOR COVER FACE MEIKO JAPAN

2015 - Pengalaman Keguguran Pertama Kali

IDEA- Bunga Telur