Kerana Isteri Tidak Bekerja....??

Assalamualaikum.



Ok, aku bekerja sebagai suri rumah. Aku memang tak bekerja luar, tapi penat aku lebih dari yang bekerja diluar. Pagi bangun buat breakfast,  mandikan anak2,  menyapu and basuh baju. Tengahari tidokan anak,  masak tengahari, basuh pinggan,  mop lantai and kalau anak bangun kena bagi makan. Anak kecik kecik lagi memang kena bagi tumpuan dan kena berwapada selalu. Kemalangan tu bukan kat luar je, dalam rumah pun boleh berlaku. Petang kena mandikan anak , angkat baju and masak makan petang. Malam tukar pampers anak, lipat baju, masak malam,  kemas barang mainan anak dan tido dengan anak. Tu belum asyik berjaga malam untuk bagi susu anak. Aku memang kerja 24jam sehari selama seminggu, malah tak pernah dapat tido yang berkualiti langsung. But, aku happy dengan ape yang aku buat, anak pun aku nampak depan mata. Alhamdulillah.
Kerna itu Allah berikan ganjaran yang baik buat mereka yang bekerja sebagai suri rumah, kerja paling mulia sekali.
Aku bukan nak mengeluh, apelagi berlagak atau berbangga dengan korang. But, ini la hakikat, kekadang orang suami ingat kerja mereka sangat memenatkan, sedangkan gi kerja pun naik kereta, makan pun beli kat kedai, pastu duduk kat office mengacap komputer. Then diorang mengeluh macam kerja diorang buat tu berat macam kerja buruh tengah panas tu.
Hehe, but my hubby tak pernah mengeluh. Aku cakap pun berdasar pengalaman sedara sedara di luar sana. Cuma, ingatlah wahai kaum adam, hargailah pengorbana isteri anda agar kebahagian kerluarga tu tidak berkurang tetapi bertambah. Ok, ffikirkanla ye.



Because Your Wife DOES NOT WORK....???"

The following are Questions and Answers between Husband (H) and A Psychologist:

P : What do you do for a living Mr. Bandy?
H : I work as an Accountant in a Bank.

P : Your Wife ?
H : She doesn't work. She's a Housewife only.

P : Who makes breakfast for your family in the morning?
H : My Wife, because she doesn't work.

P : At what time does your wife wake up for making breakfast?
H : She wakes up at around 5 am because she cleans the house first before making breakfast.

P : How do your kids go to school?
H : My wife takes them to school, because she doesn't work.

P : After taking your kids to school, what does she do?
H : She goes to the market, then goes back home for cooking and laundry. You know, she doesn't work.

P : In the evening, after you go back home from office, what do you do?
H : Take rest, because i'm tired due to all day works.

P : What does your wife do then?
H : She prepares meals, serving our kids, preparing meals for me and cleaning the dishes, cleaning the house then taking kids to bed.

From the story above, who do you think works more???

The daily routines of your wives commence from early morning to late at night. That is called 'DOESN'T WORK'??!!

Yes, Being Housewives do not need Certificate of Study, even High Position, but their ROLE/PART is very important!

Appreciate your wives. Because their sacrifices are uncountable. This should be a reminder and reflection for all of us to understand and appreciate each others roles.
All about a WOMAN ....

When she is quiet, millions of things are running in her mind.

When she stares at you, she is wondering why she loves you so much in spite of being taken for granted.

When she says I will stand by you, she will stand by you like a rock.
Never hurt her or take her wrong or for granted...

Forward to every woman to make her smile and to every man to make him realize a woman's worth.



Comments

  1. begitulah pengorbanan seorang ibu dan juga isteri kan..

    ReplyDelete
  2. sokong 100% hehe..emm kerja yg tak pernah habis kan..

    ReplyDelete
  3. wonder women :-)


    https://play.google.com/store/apps/developer?id=Kastari+Sentra+Media.+PT

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

REVIEW : NATURACTOR COVER FACE MEIKO JAPAN

2015 - Pengalaman Keguguran Pertama Kali

Berabad Rasanya