Melawat Iman Zulaikha

 Assalammualaikum.


Pagi pagi lagi husband aku call dari office. Katanye mak abah die ada kat klang(di rumah Uda). Die minta aku siap siap supaya kami boleh gerak awal.

Yang Addin, pukul7.30am die dah bangun. Macam tau tau je nak jalan keluar, firasat die kot. So, aku mandikan Addin dulu la, pastu aku basuh baju, then baru aku lak mandi. Tapi cepat juga suami aku sampai rumah.

Sempat juga suami aku bawa pizza Domino's, tapi sepotong je. Jadilah tu kan daripada takde. So, lepas keluar rumah kami singgah gerai untuk cari kuih, anak aku sorang ni tak sarapan lagi. Kang mengamuk lak dalam kereta coz perut kosong.

Alhamdulillah, sepanjang perjalanan tak berlaku kesesakan jalanraya. Kalau tau, mesti dah kena bebel dengan suami aku. huhuhu..


Sampai kat sane aku tengok mak mertua aku tengah bersihkan longkang kat tepi rumah. Rajin betul mak aku ni, die pun tak boleh duduk diam bile tengok semak sangat rumput jalar sampai masuk longkang. Bak kate mak aku "Dah jadi pekerja DBKL pun mak ni." hikhikhik..

Lepas borak, apelagi....layan si kecil zulaikha la... Mase aku sampai die tak tido lagi. Memang seronok la main. Bedung die pun dah tertanggal. hee... Geram je aku tengok die. Rase nak geget geget!!

Kak Ana kate, Alhamdulillah senang nak jaga zulaikha. Malam malam die tido je, tak kacau pun ibu die. Tapi ibu die yang banyak kacau die, kejut untuk minum susu. Sebab kalau tak bagi anak susu, breast bole sakit, sampai bengkak. Tu yang tak boleh biarkan susu disimpan lame lame. Zulaikha ni pun tak banyak ragam, kencing ke berak ke, die diam je tak menangis pun. Die menangis cuma time nak menyusu je. Tapi alhamdulillah, kak ana ni tak ade masalah breast feeding. Tak macam aku, tak sampai sebulan pun, susu dah takde. Tapi bengkak jugak, pam punya pam, susu tak sampai 2auns. Mungkin sebab keturunan kot. Coz mak aku pun jenis tak banyak susu. Em....Wallahualam.

But, kali ni aku nak bagi anak yang bakal lahir ni susu badan. Hope aku mampu. Korang pun doa doa kan untuk aku ye..hehehe..

Disebabkan my husband keje petang, so kami bergerak dalam pukul2. Sampai rumah memang aku bantai tido lah gamaknye. hahaha.. (penat la sangat)

Oklah oll'z...aku blah dulu. Nak buat blogwalking kejap. Daaa...Wasalam.

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

REVIEW : NATURACTOR COVER FACE MEIKO JAPAN

2015 - Pengalaman Keguguran Pertama Kali

IDEA- Bunga Telur